Een haiku voor het slapengaan

Heb je al eens geprobeerd om ’s avonds voor het slapengaan een haiku te lezen? Een goedgeschreven haiku trekt je uit het hier en nu en brengt je naar een andere plaats. Dat werkt ontspannend en zorgt ervoor dat je even je zorgen achter je kunt laten.

Omdat haiku inzoomt op de kleine dingen van het leven en de natuur, laat hij ons zien dat het leven en de wereld echt wel boeiend zijn! Dat in tegenstelling tot ‘gewone’ poëzie, die soms nogal somber is en ons niet zelden met de ‘vervelende’ kantjes van ons leven confronteert.

Lees straks voor het slapengaan maar eens onderstaande haiku en probeer wat je leest ook te visualiseren. Misschien moet je er wel bij lachen! Of gewoon glimlachen. Hoe ontspannend is dat niet! Kruip langzaam in het tafereel dat de dichter je schetst, word er een deel van en bekijk alle details die je ziet. Je zult er versteld van zijn hoeveel het er zijn. En misschien ben je allang in slaap gevallen voor je ze echt allemáál hebt gezien.

Fier knikkend vanuit
grootmoeders boodschappentas.
Plastieken tulpen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s